3 užitečné aplikace pro snadnější učení a plánování

Chceš (nebo musíš) se pustit do učení, ale nevíš, jak na to? Učení nebo psaní seminárky odkládáš, až toho máš najednou fakt moc? V dnešním článku ti přinášíme 3 aplikace, díky kterým to bude o něco snazší.

Když už ty telefony máme, využijme je k něčemu smysluplnému. Určitě máš v telefonu spoustu aplikací, díky kterým jsi k telefonu přilepený klidně několik hodin denně. Jenže, to je někdy prostě problém. Hlavně, když tě čeká za pár dní písemka nebo datum pro odevzdání písemné práce. 

Máme skvělou zprávu. Existují super aplikace, které ti pomůžou s koncentrací nebo přípravou bez zbytečné bolesti a trápení. Připraveni? Jdeme na to.

Focus Keeper – Time Management

Tohodle krasavce by měl mít v telefonu opravdu každý. Nic nestojí a dobře slouží. Na jakém principu funguje? Říká se mu POMODORO (ano, jako to rajče). Je to příjemné střídání práce a odpočinku. Obvykle se to rozděluje na 25 minut učení a 5 minut odfrknutí. Po 4 kolech na tebe čeká delší pauza(obvykle 25 minut). Během té si třeba můžeš pustit tohle super video, které tě s technikou pomodoro seznámí.

Mnoho studentů se učí až do úplného vyčerpání -čti hodinu a půl- což mozek zbytečně unaví a nepustí dál. Krátké pauzy mozku dovolí chvilku nic nedělat a nabrat zase síly a motivaci. Navíc představa dalšího odpočinku je opravdu lákavá. A to ani nemluvíme o tom po 4 kolech práce. Během 5 minut si dojdi natočit vodu, protáhni se nebo podrbej kočku

Po 5 sériích se budeš divit, kolik jsi toho zvládl/a. A skoro bez mučení! Aplikace ti čas odpočítává a upozorňuje na přestávky. Easy peasy, lemon squeezy.

Stahuj na: App Store, Play Google

Todoist: Seznamy a úkoly

S pamětí je to těžké. Člověk je v mládí dost roztěkaný a neví co dřív. Bohužel je to velká překážka před splněním všech úkolů. Jak si je všechny zapamatovat? Kalendář na to fakt nestačí…

Je to tak. Mozek prostě není schopen všechno udržet a na povel vydat. Samozřejmě doporučujeme vyzkoušet techniky a doplňky stravy na lepší paměť, ale i tak se ti bude 100% hodit aplikace Todoist. Dokonce ji lze stáhnout i do počítače, takže nemusíš všechno hledat na malé obrazovce telefonu.

Pro více info, mrkni na video

https://www.youtube.com/watch?v=8bA8wXJlHQ8

V čem je aplikace tak skvělá? Vytvoříš si tam projekt/předmět (např. čeština) a jednotlivé úkoly a podúkoly. To může být například: 

  • Literatura
    • Přečíst Malého prince
      • Napsat o knize do čtenářského deníku
    • Naučit se na test 15.12. – téma: Spisovatelé 19. století
  • Mluvnice
    • Naučit se rozbor věty
    • Zjistit, co je to příslovečná spřežka – učitel se bude ptát v pátek 17.12.
  • Domácí úkoly
    • Učebnice strana 22, cvičení 7, 8, 9 a 10. Dodělat přes prázdniny.

Fantazii se meze nekladou. Záleží pouze na tobě, jak si to poskládáš, ale pamatuj, že v jednoduchosti je krása. K úkolům si můžeš přidat prioritu, datum zpracování i komentář. 

Stahuj na: App Store, Play Google, PC

Notion

Trochu podobné jako tudůčko je Notion. Popsali bychom to jako nadupaný diář. Můžeš si tam toho opravdu hodně změnit. Od jednotlivých prvků až po design. Akorát rovnou říkáme, že je to ze začátku trochu makačka, než všechno objevíš a pochopíš. Ale ničeho se neboj. Stačí pár minut šikovného video a budeš to mít v malíku.

Plánování je základ pro úspěšný život. Ať si říká kdo chce, co chce – nedá se to vyvrátit. Ti nejvlivnější lidé naší doby se bez plánování neobejdou. Není dne, kdy by si nekontrolovali denní úkoly, neměnili je a odškrtávali ty hotové.

Nauč se plánovat teď a v budoucnu se ti to ohromně vyplatí. Už nikdy na nic nezapomeneš! A to ocení jak lidé okolo tebe, učitel ale i budoucí zaměstnavatel. V případě živnostníka, ona sám. 

Notion je určitě složitější než Todoist, ale zase nabízí opravdu hrozně moc funkcí, které by se ti mohly šiknout. Nenechte se při prvním použití odradit. 

Stahuj na: App Store, Play Google – je i verze v prohlížeči www.notion.so


A to je pro dnešek vše. Líbí se ti nějaká vyjmenovaná aplikace? A jakou používáš ty?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.